În ședința de astăzi a Parlamentului, a fost supusă votului desemnarea noului director adjunct la CNA. Așadar, cu 50 de voturi, Lidia Chirioglo a fost numită în această funcție importantă din cadrul Centrului Național Anticorupție.   

Vă amintim că Lidia Chirioglo a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de director adjunct,  ulterior fiind aprobată și de Comisia juridică, numiri şi imunităţi.

Lidia Chireoglo are 37 de ani, este absolventă a facultăţii de drept economic a ULIM. Are o experienţă profesională de 13 ani în domeniul jurisprudenței, este căsătorită şi are doi copii.

Lidia Chirioglo își va exercita mandatul de director adjunct până la expirarea mandatului directorului CNA.

În activitatea sa, directorul Centrului este asistat de doi adjuncţi. Prin urmare, va mai fi organizat un concurs pentru ocuparea celei de-a doua funcţie de vice-director.

Noul director a apărut și în vizorul presei, atunci când a participat la concursul public pentru funcția  de șef al Autorității Naționale de Integritate. Dânsa a trecut toate etapele concursului până la proba testului la poligraf, dar a cerut amânarea verificării la această probă, astfel câștigătoare a fost desemnată Rodica Antoci.

Potrivit declarației de avere, în anul 2017 Chireoglo a declarat un salariu de circa 230.000 de lei din activitatea de la CNA. În timp ce șoțul ei a ridicat un salariu de 58.000 de lei, de la propria afacere  SRL „Cargocentru”. Alte 13.100 de lei au fost din donații de la zilele de naștere.