(video) „Botezul nu este o slujbă privată”. Un preot din Strășeni a interzis părinților să participe la Botezul propriului copil

dd

Preotul Victor Rastasanu din satul Roșcani, raionul Strășeni, a interzis ambilor părinți să fie prezenți la Botezul propriului copil. Despre aceasta a scris într-o postare pe Facebook vloggerul Ion Andronache, după ce a primit o înregistrare de la Angela Vacaru. 

Vloggerul menționează faptul că preotul nu a putut să-și argumenteze decizia și că acest fapt e strigător la cer. Ion Andronache este de părerea că botezul nu este o slujbă privată, ci este o slujbă la care trebuie să fie prezentă întreaga comunitate. „În mai multe episoade am explicat că Botezul este o slujbă la care nu doar părinții trebuie să participe, ci și întreaga comunitate. Este firesc ca întreaga comunitate să aprobe și să se bucure pentru noul membru al familiei mari, adică Biserica.”

De regulă, în foarte multe parohii din Moldova preoții încă mai interzic mamelor să fie prezente la Botezul propriului copil, însă aici vedem că și tatălui i-a fost interzisă prezența.

La finele postării, vloggerul vine și cu un îndemn pentru ierarhi. „Luați măsuri ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple în parohiile noastre din țară! Părinții se supun acestor decizii, însă rămân afară cu lacrimi în ochi și nedumerire. Iar sărbătoarea care trebuie să bucure pe toți se transformă într-o experiență cu gust amar și tristă.”

Pentru curaj și insistență, Ion Andronache i-a mulțumit Angelei Vacaru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente