Ce urmează să faci dacă ai câștigat loteria Green Card. Când vor fi afișate rezultatele

2069501

În perioada 18 octombrie – 22 noiembrie, moldovenii care doresc să-și îndeplinească visul american au completat formularul de participare la loteria Green Card. Rezultatele Diversity Visa Lottery urmează să fie anunțate pe 15 mai. Cei care au câștigat trebuie să completeze formularul pentru viză până la 30 septembrie 2019. 

Pași pentru a verifica dacă ai câștigat loteria Green Card:

# Accesează site-ul oficial al Departamentului de Stat al SUA dedicat loteriei. Pe prima pagină accesează butonul „Check Status” și introdu numărul de înregistrare (pe care l-ai obținut la finalul completării formularului), numele și anul nașterii. Sistemul îți generează rapid rezultatul – imediat afli dacă ai câștigat sau nu.

# Dacă ești printre fericiții selectați, urmează să completezi formularul DS-260. În acest formular o să introduci datele tale actualizate – dacă te-ai căsătorit sau ți s-a născut un copil între timp.

Acest formular îl încarci pe site-ul Centrului consular pentru aplicații electronice.

# Programează-te la interviu la Ambasada SUA din țara în care ai reședința.

Este important să cunoști că viza pe care o vei primi nu este Green Card-ul propriu zis. Din start vei primi o viză valabilă pentru 6 luni, timp în care trebuie să călătorești în SUA, unde vei putea solicita viză de reședință sau Green Card-ul. Din momentul extragerii (15 Mai 2018) până în data de 30 Septembrie 2019 poți completa formularul pentru viză de intrare în SUA, informează nexusnet.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente