A fost lansat site-ul TwentyTu. Află în ce constă acest proiect și cum poți contribui la transformarea educației din Moldova

twt

Astăzi TwentyTu începe transformarea educației din Moldova. TwentyTu – cel mai ambițios proiect educațional nonprofit din istoria Republicii Moldova, va instrui 80.000 de elevi și 2.200 de profesori din întreaga țară. Până în anul 2022 elevii vor participa la cursuri interactive, care le vor oferi abilități practice și aplicabile în peste 10 domenii ale viitorului.

Pentru a transforma educația din Republica Moldova, autorii proiectului își propun să colecteze în următoarele 3 luni jumătate de milion de euro, cu ajutorul cetățenilor din țară și de peste hotare, al companiilor private și al donatorilor internaționali.

#Ce propune proiectul

Cursuri gratuite pentru fiecare al 4-lea elev din țară. O gamă de peste 10 cursuri extra-curriculare pentru copii (7-13 ani) și adolescenți (14-19 ani). Cursurile vor fi livrate atât online, cât și offline. Se va lucra cu instituțiile de stat, directorii, profesorii și bibliotecile din pentru a încuraja în special copii din zonele rurale, copii din familii social-vulnerabile să se înscrie la cursuri. Se va asigura balanța de gen a beneficiarilor.

#Lista Cursurilor

Discipline școlare altfel (doar pentru copii):
Matematică distractivă
Fizica Experimentală (livrat doar offline)
Astronomia prin VR(livrat doar offline)

Programare și inginerie:
Programare Interactivă
Robotică (livrat doar offline)
Aplicații Mobile
Inteligență Artificială (AI)

Cursuri pentru adolescenți
Antreprenoriat
Inteligență emoțională (dezvoltare personală)
Aflabetizare digitală (livrat doar offline)

Domenii creative
Adobe Photoshop
Animație
Realitate Virtuală (VR)

Contribuie și tu la transformarea educației și creșterea unei generații care să face față provocărilor economice ale viitorului. Mai multe detalii găsești pe twentytu.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente