(video) „Bărbatul din spatele perdelei”. În Japonia a fost elaborat un nou sistem de securitate împotriva furturilor din case

man-on-curtain-projected-shadow-in-japan
Foto: channelnewsasia.com

O firmă japoneză a lansat un nou sistem de securitate, pentru femeile care trăiesc singure și nu se simt în siguranță în casa lor. Umbra unui bărbat care face sport sau diferite activităţi zilnice reflectată de o perdea și sperie infractorii care au de gând să intre la tine în casă.

Sub sloganul „bărbatul din spatele perdelei”, prototipul utilizează un smartphone care, conectat la un proiector, redă o serie de clipuri cu un bărbat care realizează diferite activităţi, de la karate la box, care citeşte sau îşi bea cafeaua, în total 12 scenarii la alegere, scrie agerpres.ro.

Tokyo este oraşul cu cel mai mare număr de femei care trăiesc singure din întreaga lume şi unde s-a înregistrat o creştere a agresiunilor şi furturilor în casele acestora.

În prezent sistemul se află încă în perioadă de probă, deocamdată de acest sistem de securitate dispun doar angajatele firmei, care trăiesc singure.

Firma se gândeşte să comercializeze produsul cu o gamă mai variată de videoclipuri, propunând chiar un clip zilnic cu noi mişcări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente