(doc) Parlamentul a votat în prima lectură Proiectul de lege cu privire la schimbul de date și interoperabilitate

kjhg

Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care va permite instituțiilor publice să opereze și să transmită de la una la alta datele cetățenilor. Aceasta va permite oamenilor să nu piardă mult timp în rând pentru a furniza sau recepționa diferite documente cu informații personale.

Deputații au aprobat în prima lectură Proiectul de lege cu privire la schimbul de date și interoperabilitate. Legea are două elemente-cheie care vor ușura schimbul de informații dintre instituții, iar cetățenii nu vor trebui meargă la fiecare instituție pentru a prezenta documentele necesare.

Legea a fost creată pentru utilizarea platformei de interoperabilitate care să reglementeze procesul de schimb de date și procedura de acordare a accesului la registrele și sistemele informaționale pentru persoanele cu un mandat legal si cu competențe în domeniu.

În prezent, sunt deja 31 de instituții publice care utilizează platforma M-Connect în procesul de schimb de date personale.

Avantajul acestui sistem este că îndeplinește funcția unui ghișeu unic care permite cetățenilor să economisească timpul și nu va fi nevoit să se deplaseze de la o instituție la alta pentru a lua certificate. Toate autoritățile publice sau autonome sunt obligate să facă schimb de date între ele, pentru a ușura viața cetățeanului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente