Fii cu un pas înaintea hoților. Câteva sfaturi ale poliției care vă vor proteja locuința și afacerea

hoti-casa

Pentru siguranța personală şi a bunurilor deținute în locuință şi în companie, este bine să știți despre riscuri, elementele de spargere a locuinței și despre modul în care puteți preveni intenția hoților de a intra în casă ori în sediul de firmă. Poliția vă ajută în acest sens, prezentându-vă câteva tehnici de siguranță.

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe:

#Adaptați măsurile de siguranţă la tipul de locuinţă şi la valorile care trebuie protejate, astfel încât să nu permiteți infractorilor să speculeze neglijența dumneavoastră în a vă securiza casa.  

#Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor și achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate.

#Nu oferiţi necunoscuţilor informaţii despre bunurile pe care le deţineți sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă!

#Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

#Nu povestiți cunoscuților și nu postați pe reţele de socializare detalii despre plecările mai lungi de acasă.  

#Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii, apelaţi la firme autorizate.

Pentru a preveni furturile din societăți comerciale:

#Asigurați un iluminat corespunzător pe timp de noapte a uşilor de acces în societăți comerciale! Important: acestea trebuie să aibă sisteme de alarmă, închizători sigure şi grilaje.

#Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute.

#Selectați cu grijă personalul. Nu de puţine ori infractorii acţionează cu sprijinul şi complicitatea personalului ce deserveşte unitatea, nu la întâmplare.

În cazuri de urgență, apelați la 112

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente