(foto) Serviciul AMU a primit primele 10 ambulanțe noi din cele 69 procurate. Unde vor fi repartizate acestea

ambulante_1

Serviciul AMU a primit 10 ambulanțe noi din totalul de 69 procurate, altele 59 urmează să fie livrate până la sfârșitul lunii. Ambulanțele vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească din zonele Centru, Nord, Sud și Găgăuzia.

De ambulanțe noi vor beneficia punctele medicale de urgență prespitalicească, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90%.

Unităţile de transport sanitar corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu, iar aparatajul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel.

În acest an, au fost alocate 273 mln. lei pentru achiziționarea a încă 168 de ambulante, 35 unități de tip “C” (Ambulanțe terapie intensivă) și 133 tip “B” (Ambulanțe de prim ajutor). Odată cu reînoirea parcului de ambulanțe a asistenței medicale de urgență va spori calitatea și rapiditatea serviciilor medicale acordate pacienților.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească oferă servicii medicale de urgență celor 3.550.852 de locuitori ai Republicii Moldova, în mod gratuit și în regim non stop. În anul 2017, serviciul a acordat asistenţă de urgenţă la circa 868.411 mii bolnavi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente