(doc) Cine este persoana cu un salariu mai mare decât cel al Guvernatorului Băncii Naționale: Peste un milion de lei anual, 8 apartamente și 3 mașini

cristinahearea2
Foto: Bancamea.md

Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a ridicat în 2017 un salariu de 104 315 lei pe lună, aproape dublu decât în anul precedent. Aceste date se conțin în declarația sa de avere și interese personale, dată publicității pe site-ul Autorității Naționale pentru Integritate (ANI), deși salariul pare foarte mare, totuși există cineva cu unul mai mare la Banca Națională – viceguvernatoarea BNM și membră al Comitetului executiv – Cristina Harea cu 115.107 lei lunar.

În declarația sa de avere pentru anul 2017, Cristina Harea a indicat că a avut un salariu anual de 1.381.290,28 lei, plătit de BNM, De asemenea aceasta a mai indicat că are în proprietate 8 apartamente (cu o suprafață totală de 446 metri pătrați), 3 terenuri, o casă de locuit, un garaj, 3 mașini (dintre care un BMW X5), de asemenea câteva dividende de la companii din România.

Pentru prima dată anul acesta, demnitarii și funcționarii publici sunt obligați să depună declarațiile în regim online, ele devenind publice imediat.

Potrivit CNAS, salariul mediu lunar pe țară, în anul 2017, a constitut suma de 5.600 de lei, adică de aproape 21 ori mai puțin decât venitul lunar al viceguvernatoarei, și de aproape 19 ori mai puțin decît cel al guvernatorului BNM.

Mai jos vedeți întreaga declarație de avere a Cristinei Harea, cât și a lui Sergiu Cioclea

Viceguvernatoarea BNM – Cristina Harea

Guvernatorul BNM – Sergiu Cioclea

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente