Într-o epocă în care oamenii sunt încurajați să nu mai aibă răbdare, într-o epocă în care oamenii sunt încurajați să pară că știu chiar nu au habar și într-o epocă în care imaginea valorează mai multe like-uri decât cuvintele (fără a mai pune la socoteală că imaginile nu conțin greșeli gramaticale), avem onoarea să vă prezentăm „operele domnului William Shakespeare pe înțelesul generației Facebook”.

# Totul e bine când se termină cu bine

1

Hellena îl iubește pe Bertram. Bertram a fugit de Helena. Helena l-a mințit și Bertram și ei s-au căsătorit.

# Cum vă place asta

2

Rosalind s-a îmbrăcat ca un băiat și s-a numit Ganymede. Ganymede il face pe Orlando sa pretindă ca el e Rosalind. Toți s-au căsătorit.

# Hamlet

3

Stafia tatălui lui Hamlet îi spune lui Hamlet să-l răzbune. Hamlet vorbește mult despre răzbunarea tatălui. Hamlet îl își răzbună părintele.

# Coriolan

4

Coriolan a fost alungat din Roma. Mama lui Coriolan îl oprește pe acesta când vrea să atace orașul. Coriolan este ucis.

# Zadarnicele chinuri ale dragostei

5

Patru băieți s-au jurat să nu se îndrăgostească de trei fete. Ei imediat s-au îndrăgostit de patru fete. Fetele i-au făcut să aștepte un an ca să-și demonstreze dragostea.

# Macbeth

6

Trei vrăjitoare i-au zis lui Macbeth că el o să devină rege. Macbeth a omorât o mulțime de oameni pentru ca să devină rege. Macbeth a fost ucis.

# Romeo și Julieta

7

Familiile lui Romeo și Julieta se urau. Romeo și Julieta se iubeau. Romeo și Julieta s-au sinucis.

# Antoniu și Cleopatra

11

Antoniu și Cleopatra se iubeau. Șeful lui Antoniu, Octavian, i-a atacat. Antoniu și Cleopatra s-au sinucis.

Și, în final, câteva „selfies” realizate de Mya, o bibliotecară dotată cu mult umor și cu un blog pe care să și-l expună: Good Tickle-Brain.

Shakespeare-9