(foto) Cea de-a V-a ediţie a „Paradei Florilor” are loc la Cimişlia. Peste 40 de firme specializate participă la expoziție

flșori1
Foto: moldpres.md

A V-a ediţie a Expoziţiei-târg „Parada Florilor”, din Cimișlia, a adunat zeci de producători horticoli din diferite raioane ale Republicii Moldova. Expoziția include expoziţii cu vânzare de flori, arbori şi arbuşti decorativi, material semincer, produse gastronomice florale, expoziţii de artizanat şi mărfuri ale meşterilor populari, utilaje şi echipament pentru munca în grădina cu flori, master-class-uri pentru îngrijirea florilor, concursuri tematice.

Expoziţiei-târg „Parada Florilor”, desfăşurată în oraşul Cimişlia, a devenit eveniment tradiţional nu doar în sudul ţării, ci şi la nivel naţional, acest festival va întruni pe parcursul zilei peste trei mii de vizitatori din întreaga țară, scrie moldpres.md.

Principalul obiectiv al „Festivalul „Parada Florilor” este promovarea sectorului horticol. Organizatorii își doresc să aibă cât mai mulţi pasionaţi de creşterea florilor, arborilor şi arbuştilor decorativi, de prelucrarea materialului semincer, pentru că toate acestea contribuind la dezvoltarea floriculturii din întreaga țară.

Din 2014, când a avut loc prima ediţie a „Paradei Florilor”, şi până în prezent, expoziţia a înregistrat succese relevante care a ajuns de la nici 20 de participanţi, în acest an la peste 40 de firme specializate care şi-au dat concursul.
sdrgsdrgd

Totodată, la expoziţia de la Cimişlia au venit şi întreprinderi silvice cu oferte din ultimele realizări ale pepinierelor de arbori şi arbuşti decorativi. La ediția din acest an participă și horticultori din România.

La „Paradei Florilor” din acest an vor evolua orchestra „Bravissimo”, orchestra de muzică populară a Universităţii de Stat din Moldova, „Spicuşor”, trupa „Akord”. Colegiul Naţional de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” va fi prezent la eveniment cu un atelier artistic în aer liber.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente