(foto) Moldoveanul Dmitri Voloșin a obținut locul doi la Maratonul de la Polul Nord

6

Dmitri Voloșin a reușit să obțină locul doi la una dintre cele mai dificile curse din lume – Maratonul de la Polul Nord. Acesta a alergat o distanță de 42 de km în 5 ore, trei minute și 26 de secunde. De menționat că afară erau – 25 de grade, iar Dmitri este un sportiv amator.

Dmitri are 43 de ani și este foarte mândru că a reușit să înregistreze acest rezultat. Acesta a trecut linia de finiș cu drapelul național.

Din fotografiile postate pe rețele de socializare putem observa că această cursă a fost într-adevăr una dificilă, iar gerul de afară s-a lăsat de-a binelea simțit. Mai mult, cursa a fost și una periculoasă, tot pe rețelele de socializare Dmitri a menționat înainte de competiție că are parte de instruiri speciale, una din acestea fiind cum să supraviețuiască în cazul în care este atacat de un urs alb.

Un asemenea rezultat este înregistrat pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, mai mult decât atât Dmitri este primul moldovean care a participat vreodată la o asemenea cursă.

În total la competiție au participat 60 de sportivi din 20 de țări ale lumii, primul la final a ajuns atletul grec Argyrios Papathanasopoulos, acesta a alergat distanța în 4:34:36. Practic toți sportivii treceau linia de finiș cu fața plină de gheață.

4 5

Dmitri Voloșin a mai participat și la alte curse extreme, de exemplu ultramaratonul de șase zile prin pustiul Sahara și ultramaratonul din Africa de Sud „Comrades”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente