Lidia Chireoglo este candidata desemnată la funcţia de director-adjunct al CNA. Decizia a fost luată în urma concursului, desfăşurat, astăzi, la care au participat cinci candidaţi. Asta după ce, unul din cei şase aspiranţi la funcţia de vice-director al CNA, Violina Şpac, s-a retras din concurs, în această dimineaţă.

Învingătoarea concursului, Lidia Chireoglo, are 37 de ani și este absolventă a facultăţii de drept economic a ULIM. În toamna anului trecut aceasta a concurat pentru fotoliul de șef al Autorității Naționale de Integritate. Aceasta a trecut toate etapele concursului până la proba testului la poligraf, dar a cerut amânarea verificării la detectorul de minciuni. Respectiv, comisia de concurs a desemnat-o pe Rodica Antoci șefă a instituției, aceasta fiind unicul candidat carer a trecut proba la poligraf, scrie zdg.md.

Chireoglo declară un salariu de 229 976 de lei pentru anul trecut la CNA. Soțul său a contribuit la bugetul familiei cu 58 258 de lei, salariu încasat la SRL „Cargocentru”. Anul trecut, la zilele de naștere ale membrilor familiei, susține Lidia Chireoglo, au fost obținute donații în valoare de 13 100 de lei. Lidia Chireoglo susține că familia sa nu deține niciun imobil și că unica proprietarte este un teren de 0,069 ha despre care afirmă că are o valoare de 84 999 de lei. În schimb, familia conduce două automobile: un Volvo XC 90 fabricat în 2005 al cărei valoare este de nouă mii de euro și un Volkswagen Touran, de asemenea, fabricat în 2005, care ar valora 4 500 de euro.

Amintim că, în activitatea sa, directorul Centrului este asistat de doi adjuncţi. Prin urmare, va mai fi organizat un concurs pentru ocuparea celei de-a doua funcţie de vice-director. Potrivit Legii CNA, candidatul ales urmează să fie votat de Parlament.