Peste 300 de platforme și alte zece platforme subterane urmează să fie construite până la sfârșitul anului în Chișinău

images_cms-image-000010175
Foto: Deschide.MD

Peste 300 de platforme pentru colectarea deşeurilor din Chişinău vor fi modernizate, iar alte zece platforme subterane urmează să fie construite până la finele anului curent. Aceste acțiuni fac parte din cadru proiectului lansat la iniţiativa Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, cu sprijinul Fondului Ecologic Naţional.

Acesta este un proiect în valoare de 25 de milioane de lei lansat încă în 2016. Acesta urma să se încheie anul trecut, însă alocarea banilor din Fondul Ecologic Naţional a durat. Astfel, până în prezent s-a reuşit modernizarea a circa 200 de platforme, iar până la sfârşitul anului vor fi modernizate altele 300 şi construite cele zece platforme subterane, scrie tvrmoldova.md.

Totodată, se propune amenajarea unei staţii de compostare a deşeurilor vegetale, precum şi valorificarea proiectului PNUD „Oraşe verzi pentru Moldova” care prevede construcţia unei staţii de brichetare din masă lemnoasă. La fel se preconizează amenajarea unei staţii de reciclare a deşeurilor din construcţii şi demolări.

În perioada următoare Secţiei amenajare şi salubrizare îți propune să extindă serviciul de colectare a deşeurilor în toate suburbiile capitalei, dar pentru aceasta este necesară aprobarea regulamentului privind organizarea serviciului de salubrizare cât mai curând de Consiliul municipal Chişinău. Tot Consiliul urmează să delimiteze şi să aprobe zonele de amenajare şi salubrizare în curţile blocurilor de locuit şi să transmită aceste zone în folosinţa asociaţiilor de locatari aşa încât ei să le întreţină.

Inițiativa a venit de la primara generală interimară, Silvia Radu, care a cerut celor de la „Regia Autosalubritate” să revadă conceptul de colectare a deșeurilor în Capitală. Primara susține că recipientele care pot fi văzute pe toate străzile nu arată estetic și reprezintă un pericol pentru sănătate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente