Activitatea în cifre și litere a CMC în anul 2017. Care consilieri din CMC au lipsit cel mai mult de la ședințele Primăriei

proprietatile-funciare-votate-la-pachet-in-sedinta-consiliului-municipal-chisinau-8933

Site-ul Primăria Mea a elaborat recent raportul „Consiliul Municipal Chișinău în cifre și litere” în care a elucidat o serie de activități și inactivități ale consilierilor municipali. În acest articol vom prezenta aleșii locali care s-au prezentat cel mai des și cel mai rar la ședințele CMC în anul 2017.

Prin urmare, printre consilierii care au fost prezenți la cele mai puține ședințe CMC în anul 2017 sunt reprezentanții PSRM, PPEM și PL.

960

Pe de altă parte, în topul prezenței individuale a consilierilor la ședințele CMC, care s-au desfășurat pe parcursul anului 2017, se regăsesc 11 reprezentanți ai fracțiunii PSRM și câte un reprezentant al PCRM și PLDM.

2

Pentru participarea la ședințe, consilierilor municipali li s-au achitat îndemnizații în valoare totală de 1,138 mln de lei.

Chiar și în această componență, uneori redusă, în anul 2017, consilierii au reușit să examineze peste 900 subiecte, majoritatea din acestea fiind cu caracter funciar sau de locațiune a încăperilor. Aleșii municipali au aprobat peste 700 de decizii. În jur de 100 de proiecte au fost respinse, iar peste 80 de proiecte consilierii au decis să le transmită la reexaminare.

3

Cei care s-au expus prin vot asupra celor mai multe din cele peste 900 de subiecte examinate în cadrul ședințelor CMC, au fost reprezentanții PPEM, PLDM, PCRM, PL și consilierul neafiliat Ion Ștefăniță. Aceștia au participat la votarea a peste 850 proiecte de decizii. Reprezentantul PD a decis asupra a peste 780 de proiecte, Ghenadie Dumanschi (în calitate de consilier neafiliat) – 475, reprezentanții PN – 425, Oleg Onișcenco – 382.

Fracțiunea care s-a expus prin vot asupra celor mai puține proiecte de decizii a fost PSRM, reprezentanții căreia au participat la votarea a în jur de 335 de proiecte de decizii. Principala cauză a acestui fapt o reprezintă refuzul socialiștilor de a participa la votarea mai multor proiecte cu caracter funciar sau de locațiune.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente