Vrei să profesezi jurnalismul? Participă la Academia de Jurnalism Participativ și află tot ce trebuie să știi despre blogging, vlogging și alte domenii auxiliare

ee

Academia de Jurnalism Participativ (Citizen Journalist Academy) anunță perioada de înregistrare pentru prima rundă. AJP este un program de instruire compus din trei componente de instruire, teoretic, practic și modulul de instruire prin stagiere.

Modulul teoretic cuprinde 16 lecții, a câte 3 ore fiecare de două ori pe săptămână timp de două luni. Instruirea va fi oferită de practicieni focalizați pe produse de calitate din domeniul jurnalismului clasic, bloggingului, vloggingului, istoriilor fotografice, investigațiilor jurnalistice și alte domenii auxiliare. Lecțiile vor acoperi 5 blocuri de informații:

  • Identificarea și lupta cu propaganda care va include, trollingul, conspirațiile, fake news și dezinformarea.
  • Etica jurnalistică
  • Journalist Literacy care va include, structurarea corectă a contentului, organizare interviurilor, colectarea datelor, testarea surselor de informare, editarea și multe altele.
  • Elaborarea platformelor media, care va include setarea unui blog/vlog/pagina web. Crearea de identitate. Editara materialelor foto și video.
  • Atingerea unui auditoriu maxim. Folosirea rețelelor de socializare și a instrumentelor web pentru promovare maximală. Organizarea campaniilor de colectare a fondurilor.

Modulul practic va fi compus din 8 sesiuni, a câte una pe săptămână timp de 2 luni. Fiecare lecție a câte 4 ore. În modulele practice participanții vor primi instruire targetată pe elaborarea platformelor media pentru postarea contentului, creare și dezvoltare contentului scris sau video, promovarea contentului, colectarea datelor, evaluarea surselor de informație. În afară de aceasta, fiecare participant va fi asista în elaborarea și lansarea propriului produs mediatic.

Modulul de instruire prin stagiere presupune oferirea posibilității de implicare în lucrul practic în instituțiile media de top pentru cei care vor decide să complementeze activitatea de instruire oferită de AJP cu o activitate practică într-o instituție media. În acest sens AJP a elaborat împreună cu partenerii media care vor prelua stagiari un concept de stagiere Instituțiile partener care au declarant interesate de elaborarea unui concept de stagiere. În prezent deja mai mult de 15 locuri de stagiere oferite de către Diez, Agora, Watch Dog, Oameni și Kilometri și Știri Locale.

Numărul maxim de persoane înrolate per curs este de 30 de participanți. Perioada de înregistrare pentru prima rundă a început și va continua până pe data de 23 aprilie 2018. Cursul de instruire va începe pe 7 mai 2018. Rundele următoare de instruire vor fi anunțate după finalizarea primei runde.

Vă puteți înregistra pe aici, mai multe detalii vedeți pe pagina Facebook și pagina web.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente