Premieră la Campionatul Mondial din Rusia. Spectatorii vor putea vedea pe stadion reluările fazelor discutabile

sdgbzdf
Foto: Р-Спорт - РИА Новости

Arbitrajul video, VAR, va fi utilizat în premieră în această vară la Cupa Mondială din Rusia. Reluarea video a fazelor contradictorii din timpul meciului nu vor fi văzute doar de arbitrul central al meciului, dar și spectatorii prezenți la meci.

Reprezentanții Fifa au decis să ofere reluările fazelor discutabile pe ecranele de pe arenele unde vor avea loc meciurile pentru ca și cei prezenți în tribune să vadă acele faze, scrie digisport.ro.

Pentru ca reacţia publicului să nu-l influenţeze pe „central”, fazele vor fi reluate pe tabelele din stadion după ce decizia în cazul fazei controversate va fi luată.

Sistemul VAR a fost folosit în premieră în acest sezon în campionatele din Germania şi Italia şi în unele meciuri de Cupă din Anglia.

Chiar luni, în minutul 45 al partidei Mainz – Freiburg din Bundesliga, „centralul” Guido Winkmann a trimis cele două echipe la vestiare. A revenit însă asupra deciziei iniţiale şi, după consultarea VAR, a chemat cei 22 de jucători înapoi pe gazon şi a acordat penalty.

Dacă FIFA va introduce tehnologia Video Assistant Referee la Cupa Mondială din vară, UEFA nu e decisă să grăbească introducerea noului sistem în cupele europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente