(foto, video) Studenții de la USM au participat la o lecție publică dedicată donării a 2% din impozitul pe venit. Evenimentul s-a încheiat cu un flashmob inedit

3-15

Astăzi, la USM a avut loc o discuție publică dedicată susținerii organizațiilor societății civile, prin direcționarea a 2% din suma impozitului pe venit. Invitații speciali ai evenimentului au fost directoarea Asociația Telejurnaliştilor Independenţi din Moldova (ATVJI), Alina Radu, membrul al biroului executiv CNTM, Laurențiu Racu, reprezentantul Asociației „Motivație”, Ruslan Musteață.

Fiecare dintre acești trei comunicatori au povestit despre importanța ONG-ului pentru societatea civilă. Laurențiu a relatat despre oportunitățile pe care le au tinerii care se implică în activitățile Centrului Național al Tineretului din Moldova (CNTM). Aici elevii pot obține diverse burse internaționale, pot beneficia de studii de înaltă calitate peste hotare.

3

În aceeași ordine de idei, Alina Radu a declarat că a asistat la nașterea Republicii Moldova la care a participat activ prin proteste în stradă.  La fel, jurnalista i-a spus studenților că profesia de ONG-ist nu este profitabilă, dacă faci meseria transparent.

La sfârșit de discuție, Alina Radu i-a încurajat pe tinerii din sală să se alăture diferitor organizații non-guvernamentale, atâta timp cât mai rămân în țară.

Ruslan Musteață a ținut să precizeze că ONG-ul din care face parte are scopul să apere drepturile persoanelor cu dizabilități și angajarea lor în câmpul muncii. Acesta spune că „ei au dorința de a munci, în virtutea faptului că în societate există stereotipuri precum persoanele cu dizabilități nu sunt apte să muncească”.

4

L-am rugat pe Laurențiu Racu să ne spună ce este pentru el CNTM și de ce face parte din acest ONG. „CNTM-ul este ca a doua casă. este un loc în care te simți bine, întâlnești oameni noi, particip la un număr mare de proiecte, obțin multă experiență”.

După evenimentul care a avut loc în Sala Senatului a USM, membrii CNTM, dar și alți tineri au participat la un flashmob dedicat donării a 2% din impozitul pe venit.

8

9

Această acțiune este menită să promoveze „Campania de 2%” pentru susținerea și dezvoltarea organizațiilor non-guvernamentale de tineret, sociale, civice și altele.

6

Astfel de evenimente vor fi desfășurate în Cahul și Bălți.

(doc) Lista organizațiilor și cultelor religioase cărora puteți alege să donați 2% din impozitul pe venit

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente