Din acest an străzile din Chișinău vor avea un alt tip de marcaj rutier. „Mai durabil” – explică autoritățile

marcaj-rutier-stefan-cel-mare-piataauto-2

Străzile din orașul Chișinău vor avea în acest an un nou tip de marcaj rutier. Este vorba despre marcajul bicomponent, care este mai rezistent decât cel care era aplicat până acum. Anunțul a fost făcut de șeful ÎM „Exdrupo”, Adrian Boldurescu, în cadrul ședinței Primăriei.

Acțiunile de aplicare a marcajului rutier pe străzile Capitalei încep de astăzi. În acest an pentru lucrări sunt planificate în jur de 5 – 6 milioane de lei. Pe străzile renovate recent va fi aplicat un alt tip de marcaj decât cel obișnuit – marcajul bicomponent, care are o rezistență mai mare. Pentru celelalte străzi va fi utilizată vopsea care va rezista până la 60 de mii de treceri peste ea.

„Termenul este stabilit astfel încât până la mijlocul lunii iunie să reușim să aplicăm marcajul rutier. Pe străzile noi reparate va aplicat marcaj bicomponent. Urmează să petrecem o licitație pentru selectarea unui companii probabil din exterior, pentru că cei care prestează la noi servicii de marcaj rutier nu au asemenea utilaje”, a menționat Boldurescu.

Un astfel de marcaj va fi aplicat pentru prima dată în Chișinău. Ceva asemănător a fost aplicat pe drumul spre Soroca, dar acolo a fost o altă tehnologie.

„Bicomponent nu este vopsea, sunt mai multe componente de la plastic până la mai mulți aditivi, ea este mai durabilă”, explică Boldurescu.

Acțiunea de aplicare a marcajului rutier va începe de astăzi, de pe bulevardul Dacia.

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente