Imagini din satelit. Cum arată clădirile din Siria atacate de SUA, Marea Britanie și Franta, înainte și după bombardament

61953484

SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat Siria, sâmbătă, lansând 105 rachete din avioane şi de pe nave asupra instalaţiilor unde se fabrică arme chimice. După atac, regimul sirian s-a arătat sfidător şi a afirmat că a reuşit să doboare majoritarea rachetelor şi că nu a suferit pagube mari. Imaginile din satelit, prezentate de Digital Globe, arată însă altceva: clădiri șterse de pe suprafaţa Pământului.

# Clădiri ale armatei, în Homs

collage

Presa de stat din Siria a susţinut că toate rachetele lansate spre acest loc au fost interceptate şi nu au produs niciun efect. Totuşi, imagini din satelit, realizate vineri şi sâmbătă, arată ca două clădiri au fost distruse aproape complet, scrie ProTV.

# Aici s-ar fi aflat un depozit de arme chimice şi un post de comandă.

collage1

# Centrul de cercetare din Damasc

collage2

La centrul Bazrah din Damasc, distrugerile au fost şi mai mari. Clările în care s-ar fi produs arme chimice sunt acum doar nişte ruine.

Ne-am atins obiectivele. Am lovit inima programului de arme chimice sirian. Deci, misiunea e îndeplinită”, a anunţat Pentagonul.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente