17 focare de vegetaţie au fost stinse de pompieri. Salvatorii au intervenit peste 30 de ha de pământ

Foto: diez.md

17 focare de vegetaţie aprinsă au fost stinse în ultimele 24 de ore. Cele mai multe incendii au fost înregistrate în raioanele Floreşti, Cahul, Sângerei, Străşeni, Călăraşi şi municipiul Chişinău.

Datele colectate colectate din subdiviziunile teritoriale peste 10 ha de iarbă și gunoi au ars în localitatea Dereneu, raionul Călărași și tot 10 ha de vegetație au fost supuse arderii în localitatea Făgureni, raionul Strășeni.

De asemenea pompierii au intervenit pentru localizarea incendiilor de vegetați și pe terenuri extinse din apropierea străzilor Albișoara, Aleco Russo și Maria Drăgan din Chișinău.

În total, în țara salvatorii au stins peste 30 ha de iarbă și gunoi, care riscau să extindă arderea.

În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndemnă oamenii să respecte regulile anti incendiare și să nu aprindă vegetația uscată. În condiții de umiditate redusă și vânt, incendiile de vegetație se pot extinde pe arii extinse provocând prejudicii impunătoare.

Potrivit informației IGSU de la începutul anului, pompierii au stins peste 630 de hectare aprinse. În caz de situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente