Meme-urile cu țolinca florală din fața Catedralei Mitropolitane din Chișinău se pare că este cel mai în vogă trend din acest aprilie. Pe lângă ironiile inițiale și a celor a social media managerilor, în cursa pentru cel mai bun meme a intrat și pagina Типичная Молдова care a lansat un concurs pentru cei mai buni.

Mai multe detalii vedeți direct pe pagina Типичная Молдова.

Partea I-a cu meme-uri o vedeți aici: Covor XXX, iar partea a II-a aici: „Aici poate fi publicitatea ta”

Reamintim că Primăria Chișinău a dăruit locuitorilor Capitalei un covor de flori de peste un milion de lei. Acesta este amplasat în scuarul Catedralei din centrul orașului și este alcătuit din 200 de mii de viole.

Cei de la Spații Verzi au făcut acest covor într-un stil vechi basarabean. Acesta va sta în scuarul Catedralei până pe 17 aprilie, după care florile vor fi plantate în scuarurile și parcurile din întreg orașul.

Cei de la Primărie vor să lanseze prin acest gest o nouă tradiție – „Săptămâna Florilor”, astfel ca în fiecare an înainte de sărbătorile Pascale să fie celebrată această săptămână. Această acțiune are scopul de a spori atractivitatea orașului pentru turiști.

Ideea a fost inspirată din alte orașe europene. Primara interimară, Silvia Radu, a menționat că locuitorii Capitalei trebuie să vadă unde se duc banii lor, întru cât în alți ani erau prevăzuți bani pentru flori, dar florile din Chișinău nu prea se vedeau.

part31 part32 part33 part34 part35 part36 part37 part38 part39 part310 part311 part312