Declarațiile lui Trump după atacul din Siria. „Misiune îndeplinită. O lovitură perfect executată”

trump_nervos90_27060700

Preşedintele american Donald Trump a salutat buna desfășurare a operațiunilor militare în Siria din noaptea aceasta „A fost olovitură perfect executată”. Le-a mulţumit aliaţilor francezi şi britanici pentru „misiunea îndeplinită” în Siria, transmit agențiile internaționale de presă. Este prima reacție a liderului american după atacul ordonat asupra Siriei noaptea trecută.

La 10 ore de la atacul lansat de SUA, Marea Britanie și Franța în Siria, Trump s-a declarat încântat de operațiune.

„Un atac executat perfect. Mulțumesc Franței și Marii Britanii pentru înțelepciunea lor și armatele lor puternice. Nu se putea mai bine de atât. Misiune îndeplinită”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Președintele SUA a revenit după 10 minute cu un mesaj în care anunță investiții masive în armata SUA.

”Sunt atât de mândru de soldații noștri. În curând, după ce vom cheltui miliardele de dolari aprobate de Congres, vom avea cea mai puternică armată din istoria țării. Nimeni și nimic nu va mai avea nici măcar pe aproape așa ceva”, a adăugat Trump.

”O lovitură perfect executată noaptea trecută. Le mulţumesc Franţei şi Marii Britanii pentru înţelepciunea lor şi puterea Armatei lor excelente. Nu ar fi putut fi un rezultat mai bun. Misiune îndeplinită!”, a scris preşedintele Trump pe Twitter.

”Sunt atât de mândru de minunata noastră armată care va fi în curând’, datorită ‘miliardelor de dolari’ suplimentare deblocate sub administraţia sa, ‘cea mai bună pe care ţara noastră a avut-o vreodată”, a adăugat Trump într-un al doilea tweet.

Loviturile occidentale au vizat trei zone legate de armament chimic al regimului lui Bashar al-Assad, în apropiere de Damasc şi în centrul Siriei. Loviturile au fost o ripostă țintită după atacul chimic presupus din 7 aprilie de la Douma, de lângă Damasc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente