(video) O călătorie în jurul lunii în 4K. NASA a publicat mai multe imagini și statistici despre satelitul natural

f

NASA a lansat în urmă cu câţiva ani o sondă numită „Lunar Reconaissance Orbiter”, al cărei scop este să survoleze Luna şi să strângă date despre suprafaţa acesteia. De asemenea, sonda este dotată şi cu o suită de camere 4K, pentru a documenta aşa cum trebuie misiunea.

NASA a luat imaginile obţinute şi le-a pus cap la cap într-un clip video pe care l-a postat apoi pe site-ul organizaţiei guvernamentale şi pe YouTube. Acesta este de o calitate foarte bună şi prezintă multe imagini în premieră şi statistici foarte interesante despre Lună.

Primele misiuni pe Lună ale programului spaţial american au avut loc în anii ’60, acestea continuând şi la începutul decadei care a urmat. Programul Apollo a avut apogeul în 1969, atunci când Neil Armstrong a devenit primul om care să păşească pe suprafaţa Lunii. El a fost însoţit ulterior de colegul său de capsulă, Buzz Aldrin. Omenirea ar putea reveni pe Lună în anii care vor urma, acesta fiind un scop declarat al lui Elon Musk, care vrea să colonizeze satelitul natural al planetei noastre, scrie adevărul.ro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente