„Rest of Europe”: La Ginta Latină vor fi prezentate două spectacole. Despre ce sunt acestea

unnamed (1)

La data de 17 și 18 aprilie, în Chișinău urmează să fie prezentate două spectacole cu genericul Rest of Europe, la Ginta Latină, urmând ca în iunie cele două spectacole să fie prezentate la Graz. În cadrul proiectului au fost montate 2 spectacole, Rest of Europe la Schauspielhaus Graz și Recviem pentru Europa la Teatru-Spălătorie.

Uniunea Europeană e considerată unul dintre cele mai mari și mai reușite proiecte de pace din lume, în anul 2012 aceasta a primit chiar și Premiul Nobel pentru Pace. În ultimele șase decenii, după cum se afirmă în declarația Comitetului Premiului Nobel, Uniunea Europeană a contribuit decisiv la menținerea și asigurarea păcii, democrației și respectării drepturilor omului în Europa.

În Rest of Europe, piesă scrisă special pentru Schauspielhaus Graz, Nicoleta Esinencu face un bilanț al Europei de azi. Pornind de la Strasbourg, unde Maxim – un student moldovean – ajunge chelner în Parlamentul UE, continuă cu o serie de istorii personale conectate între ele reflectând contradicțiile între „ideea europeană” și realitățile cu care se confruntă oamenii. În acest demers punând accentul pe marginalii societății, pe cei rămași deoparte, pe „restul” oamenilor, așa cum se întitulează și piesa.

unnamed (2)
unnamed
xnngmuyfu

Rest of Europe face parte dintr-un proiect de colaborare între Schauspielhaus Graz și teatru-spălătorie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente