Gala Premiilor în Sănătate 2018. Cine sunt câștigătorii ediției din acest an

30629494_10212914904802011_575896105837920256_n

Cea de-a V-a ediție a „Galei Premiilor în Sănătate”, cu genericul „Acoperirea universală cu servicii medicale – pentru fiecare şi oriunde” și-a desemnat cîștigătorii. Cei 11 lauriați ai concursului au fost premiați cu trofee și diplome, în cadrul unei ceremonii festive, desfăşurate la 11 aprilie curent.

Evenimentul a reunit în jur de 300 de invitaţi, printre care oficiali din Guvern, Parlament, ambasadori acreditați în Republica Moldova, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, ai mediului academic, instituţiilor medico-sanitare publice şi private din ţară, sectorului nonguvernamental.

În debutul evenimentului, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari a declarat că sistemul de sănătate din Republica Moldova are oameni de valoare, care poartă halatul alb cu mult și sau dovadă de profesionalism, abnegație şi implicare.

11 trofee  au fost înmânate celor mai buni lucrători ai sistemului de sănătate, organizațiilor neguvernamentale și din domeniul jurnalismului,  care s-au remarcat prin realizări deosebite pe parcursul anului 2017. În competiție s-au înscris peste 50 de participanți, la cele 11 secțiuni de concurs, iar câștigătorii sunt:

 # Întreaga carieră medicală – Eugen Maloman, doctor habilitat în medicină, Om Emerit, Chirurg de frunte al Republicii Moldova (1982-2006).

Cel mai performant management al instituţiei medicale – Ludmila Bîrca, director Spitalul Clinic Municipal de boli contagioase de copii.

Cea mai bună echipă a medicului de familie – IMSP Centrul de Sănătate Chișcăreni, condusă de medicul de familie, Carauș Elena.

Cea mai bună echipă de urgenţă – Substația Asistență Medicală Urgentă „Centru” Chișinău a IMSP CNAMUP, condusă de medicul Malețchi Parascovia.

Cea mai bună echipă de asistenţi medicali  – Echipa de asistenți medicali CASMED, condusă de Antonina Mortean.

Cea mai bună echipă/secţie spitalicească – Secția multidrogrezistentă clinică Chișinău a IMSP Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, condusă de Ana Donică.

Cea mai bună echipă în promovarea sistemului de asigurare obligatorie de asistenţă medical – Secția relații cu beneficiarii Bălți condusă de Irina Țîbulac.

Cea mai reuşită activitate în domeniul sănătăţii publice – Echipa Centrului de Profilaxie specifică Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Performanţă în activitatea didactică – Sergiu Matcovschi, d.h.ș.m, prof, universitar, Șef departament Medicină Internă a USMF „Nicolae Testemițanu”.

Cel mai activ ONG în domeniul sănătăţii – Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină a USMF „Nicolae Testemițanu”.

Jurnalism în sănătate – Irina Lencauțan, reporteră Canal 3.

„Gala Premiilor în Sănătate”, la cea de-a cincea ediție, vine să încurajeze recunoaşterea şi aprecierea lucrătorilor medicali care au obţinut rezultate remarcabile și să aprecieze exemplele de bună practică din domeniul sănătăţii – oameni, instituţii şi organizaţii – care prin dedicaţie, originalitate şi pasiune contribuie la dezvoltarea sistemului medical din Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Organizația Mondială a Sănătății, Compania Națională de Asigurări în Medicină și Centrul pentru Informare și Comunicare în Sănătate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente