(foto) Tânăra din Chișinău care levitează. Cum o carte îți poate schimba percepția și induce necesitatea detașării

dohotaru1

Constanța Dohotaru este o tânără din Chișinău care inspiră oamenii din jurul său și în același timp își caută inspirația în lucrurile și locurile care o înconjoară. Recent aceasta a început să publice mai multe fotografii în care vrea să transmită ideea detașării.

Constanța a spus echipei #diez că a început să facă fotografii în care aparent levitează, după ce a citit cartea lui Milan Kundera „Insuportabila ușurătate a ființei” și de atunci a apărut nevoia detașării, iar fotografiile pe care le face, exprimă această stare.

milan1

„Dacă eterna revenire este povara cea mai grea, atunci, vieţile noastre, proiectate pe acest fundal, pot apărea în toată splendoarea uşurătăţii lor. Dar este, într-adevăr, greutatea cumplită şi uşurătatea frumoasă? Povara cea mai grea ne striveşte, ne face să ne încovoiem sub ea, ne lipeşte de pământ. Aşadar, cea mai grea povară este, în acelaşi timp, imaginea celei mai intense împliniri vitale. Cu cât mai grea e povara, cu atât mai apropiată de pământ e viaţa noastră, şi cu atât e mai reală şi mai adevărată. În schimb, absenţa totală a poverii face ca fiinţa umană să devină mai uşoară ca aerul, să zboare spre înălţimi, să se îndepărteze de pământ, de fiinţa terestră, să fie doar pe jumătate reală, iar mişcările sale să fie deopotrivă libere şi nesemnificative. Şi-atunci, ce să alegem? Greutatea sau uşurătatea?“ scrie Milan Kundera în cartea sa.

dohotaru1 dohotaru2 dohotaru3 dohotaru4 dohotaru5 dohotaru6

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente