Au trecut patru luni de la sărbătorile de iarnă, iar „Casa lui Moș Crăciun” de pe strada 31 August din Chișinău încă nu a fost dezinstalată. Accesul la scuarul de lângă această construcție este limitat, întrucât în perioada estivală oamenii ar pătrunde acolo pentru a consuma alcool și a face gălăgie.

Un grup de tineri a decis ca în semn de protest pentru spațiul public îngrădit de autorități să ia un prânz pe iarbă verde cu mâncare rămasă de pe masa de Paști.

Poliția nu a fost încântată de aceste lucruri, vedeți în video de mai jos.

Revenim cu detalii.

Photo Credit: Corneliu Comendant

politia2 politia3 politia4 politia5

Scuarul se află pe teritoriul adiacent al Palatului Național „Nicolae Sulac” și este în gestiunea acestuia, iar „Casa lui Moș Crăciun” a fost „conservată” acolo de către autorități. Cel puțin acesta este răspunsul directorului Organizației Concertistice și de Impresariat „Moldova-Concert”, Andrei Locoman, responsabil de organizarea Târgului, informează moldova.org.

„În perioada estivală aici vine foarte multă lume, fiind încălcată ordinea publică. De altfel, administrația instituției a fost nevoită să solicite ajutorul organelor de drept, deoarece se serveau băuturi alcoolice și era gălăgie”, a menționat funcționarul.

Mai mult, directorul „Moldova-Concert” spune că unele locații au fost păstrate pentru că Târgul de Crăciun va fi un proiect de durată și va fi organizat în fiecare an. Totuși, autoritățile nu au „conservat” nici un coș de gunoi pe strada 31 august 1989 din perimetrul străzilor Alexandru Pușkin și Gavriil Bănulescu-Bodoni. „Căsuțele din lemn, precum și coșurile de gunoi amplasate în preajma acestora, au fost confecționate special pentru Târgul de Crăciun”, a declarat Locoman.