Interesul pentru apartamentele cu una și cu două cameră a crescut cu 20% după lansarea programului „Prima Casă”

prima casa

În mai puțin de o săptămână (2-6 aprilie) numărul clienților care s-au adresat pentru consultații la companiile imobiliare a crescut cu aproximativ 20 la sută, declară Uniunea Agențiilor Imobiliare (UAI).

„Suntem suprasolicitați pe segmentul apartamentelor cu o cameră și două. Practic toți caută o locuință pe care să o cumpere prin intermerdiul „Prima Casă”, afirmă Andrian Toderașcu, președintele UAI, scrie moldova.org.

Potrivit lui, noile circumstanțe au determinat companiile imobiliare să desemneze cel puțin câte un agent care se ocupă exclusiv de clienții interesați să cumpere un apartament prin intermediul „Prima Casă”.

Experții afirmă că pe lângă rata redusă, cel mai important element în acest program imobiliar este contribuția inițială redusă. Dacă în cazul creditelor imobiliare clasice avem nevoie de bani ce acoperă minim 30 la sută din costul locuinței, prin intermediul „Prima Casă” e suficient și 10%.

Odată ce programul guvernului a devenit operațional, Uniunea Agențiilor Imobiliare a lansat un spot inedit, prin care vrea să convingă moldovenii că agenții imobiliari autorizați le sunt parteneri și nicidecum intermediari care umflă artificial prețurile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente