Elevii pasionați de fotografii pot participa la concursul fotografic „EU sunt EUropa”. Care sunt condițiile de participare

Take-a-picture-725×390

Cu ocazia Zilei Europei Parlamentul Republicii Moldova lansează concursul de fotografii „EU sunt EUropa”. Concursul se adresează elevilor din ciclul gimnazial și liceal. Termenul limită pentru trimiterea lucrărilor este 1 mai.

Obiectivul Concursului este să descopere felul în care copii înțeleg ce înseamnă să fii european. Participanții vor ilustra printr-o fotografie mediul lor de viață ca parte a contextului european și a valorilor culturale comune: libertate, democraţie, stat de drept, respect pentru drepturile omului şi egalitate.

Perioada de desfășurare a Concursului este 11 aprilie- 8 mai și avea loc în 2 etape:
#Etapa I: 11 aprilie – 1 mai: Colectarea pozelor și postarea acestora pe pagina de Facebook a Parlamentului în albumul – „EU sunt EUropa” iar publicul va putea vota fotografia preferată (aprecieri, comentarii distribuiri).
#Etapa II: 2 mai – 8 mai: perioadă destinată exclusiv votării. Pozele trimise în această perioadă nu vor fi postate

Rezultatul va fi anunțat pe 9 mai.

Înscrierea la concurs se face foarte simplu. Poți transmitere fotografia ta prin mesaj pe pagina de Facebook a Parlamentului Republicii Moldova sau/și la adresa de e-mail [email protected].

# Fotografiile trebuie obligatoriu să aibă denumire, descriere, denumirea localității și numele autorului.

Fotografiile participanților la concurs vor putea fi vizualizate în albumul concursului de pe pagina de Facebook a Parlamentului. Pe data de 9 mai va fi postat un clasament al fotografiilor în funcție de numărul de aprecieri, comentarii și distribuiri cu #EUsuntEUropa.

Odată cu înscrierea fotografiei în concurs, participantul își asumă pe propria răspundere că este deţinătorul drepturilor de autor asupra fotografiei şi că este de acord ca aceasta să fie publicată pe pagina de Facebook pentru a fi votată și a primi comentarii, precum și în materialele de promovare și comunicare elaborate ulterior.

Eligibilitate
#Vor fi luate în considerare doar lucrările care îndeplinesc condițiile de vârstă și conțin informația despre autor, descriere, localitate și denumire.

#Participantul se poate înscrie în concurs doar cu o fotografie.

#Participantul poate fi o persoană sau un grup de persoane.

#Pozele transmise către postare vor fi evaluate inițial de moderatorul paginii după:
-Relevanţa temei. Va fi analizată relevanţa fotografiilor pentru tema propusă; mesajul principal, exprimat prin elemente compoziționale vizuale bine armonizate;
-Originalitatea și creativitatea. Lucrările trebuie să fie originale și să nu mai fi fost premiate la alte concursuri similare;
-Impactul vizual şi comunicativ.

Premii
Câștigătorii concursului vor pleca într-o excursie în România. Detalii despre excursie vom anunța pe parcursul concursului. Vor fi premiate fotografiile care după ce au fost evaluate conform criteriilor de mai sus, au fost postate în albumul „EU sunt EUropa!” de pe pagina de Facebook a Parlamentului Republicii Moldova și au primit cele mai multe aprecieri, comentarii și distribuiri.

Dacă poza are mai mulți autori, aceștia vor identifica cel mult 3 persoane care au avut contribuția majoră în elaborarea lucrării.

Drepturi de reproducere

Din momentul trimiterii fotografiilor, organizatorul concursului are dreptul de a modifica, adnota, reproduce şi vinde aceste materiale

Persoana de contact este Tatiana Cazacu – pentru întrebări legate de concurs, contactaţi-o pe adresa de email: [email protected] sau la numărul de telefon: 022820180

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente