Silvia Radu va începe de mâine colectarea semnăturilor pentru a candida la alegerile locale din Chișinău

img

Silvia Radu, primara interimară a Chișinăului, a anunțat pe pagina sa de Facebook că vrea să candideze la alegerile locale din Capitală, doar ca candidat independent. Pentru aceasta are nevoie să colecteze semnături de la locuitorii orașului, proces care îl va începe de mâine.

„Mai mulți oameni pe care i-am întâlnit sau mi-au scris pe rețele sociale, doresc să știe dacă voi candida sau nu. Vă spun cu toată sinceritatea că vreau să candidez, însă decizia depinde de câțiva factori principali, pe care sper să-i lămuresc în perioada următoare.

Cu siguranță însă, dacă decizia va fi sa candidez, o voi face doar ca independent, oricât de greu ar fi. Cred însă că susținerea directa a oamenilor îți dă mai multa putere să faci treabă pentru Chișinău.

Spre deosebire de candidații politici, care pot candida fără semnăturile cetățenilor, ca independent va trebui sa strâng semnături. Începând de mâine, împreună cu câțiva oameni dragi, care mi-au fost alături și în campania electorala trecută, voi demara acest proces de strângere a semnăturilor.
Intenționez sa utilizez și acest prilej pentru a mă întâlni cu locuitorii Chișinăului, pentru a discuta cu Dvs.

În fiecare zi, după programul de lucru, între orele 18:00-20:00, voi fi la unul din corturile amenajate pentru strângerea semnăturilor și vă aștept să discutăm doar despre Chișinău, despre ce putem face împreună pentru ca orașul nostru să fie mai frumos, fără politică, fără geopolitică.

Voi publica zilnic amplasamentul cortului unde voi merge, vreau să ajung în fiecare sector, în cât mai multe locuri, în limita timpului care îmi rămâne. Prioritară rămâne activitatea la Primărie, avem multe proiecte urgente în derulare, de aceea voi dedica doar două ore seara pentru a colecta personal semnături, restul le vor strânge prietenii mei, voluntari, oamenii care s-au oferit pe rețele sociale să vină să mă ajute.

Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și mesajele pe care mi le transmiteți!”, a postat Radu.

Reamintim că, Silvia Radu a preluat interimatul funcției de primar general al municipiului Chișinău în noiembrie 2017. Aceasta a fost numită în funcție de către Nistor Grozavu, care a deținut interimatul până la ea.

Alegerile locale în municipiul Chișinău vor avea loc pe 20 mai. Pentru postul de primar al orașului Chișinău s-au înscris până acum 8 candidați: Ion Ceban (PSRM), Valeriu Munteanu (PL), Andrei Năstase (Platforma „DA”), Reghina Apostolova (partidul Șor), Sergiu Tofilat (candidat independent), Vasile Costiuc (partidul „Democrația Acasă”), Maia Laguta (candidat independent), Constantin Codreanu (partidul „Unității Naționale”). Vă prezentăm mai jos toate cv-urile candidaților.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente