Ce le place să studieze moldovenilor online? Top 5 cursuri în vogă

cursuri-moldova

Programare, șah, dansuri, teatru, limbi străine, canto, yoga, design web, scriere creativă… Lista de cursuri pe care le putem urma e cu siguranță foarte lungă. Care sunt însă principalele domenii de studiu alese? Ce cursuri sunt „la modă”? Pentru a răspunde la această întrebare, ne-am propus să facem un top 5 al celor mai în vogă cursuri.

#1. Limbi străine

Studierea limbilor străine e cu siguranță pe primul loc pentru basarabeni. Cunoașterea atât a celor mai răspândite limbi, cât și a celor mai rare, îți poate asigura nu doar o creștere salarială, dar și îți oferă șansa unor experiențe inedite. Motivul principal pentru a urma un curs de limbi străine e unul practic, întrucât astfel ai mai multe șanse să obții locuri de muncă bine plătite și burse de studii peste hotare.

Să o recunoaștem, deseori basarabenii studiază alte limbi pentru că vor să emigreze și sunt în căutarea unor surse de venit mai mari și mai sigure. Dar fie că aleg să călătorească, să emigreze pentru o perioadă de timp sau să se stabilească definitiv în altă țară, o investiție minimală la care recurg mulți basarabeni sunt cursurile de limbi străine.

De regulă, moldovenii optează pentru limbile foarte răspândite: engleza, franceza, spaniola, italiana, portugheza și germana. Ultimul timp există tendința de a învăța și limbi mai puțin vorbite sau de-a dreptul marginalizate: coreeana, turca, poloneza, daneza, chineza, japoneza, ucraineana, ceha ș.a.; unde mai pui că unele dintre ele se predau gratuit; totul e să vrei să le studiezi.

#2. IT

Profesia de programator e, fără îndoială, una bine plătită atât la noi în țară, cât și peste hotare. De aceea mulți o iau pe drumul programării și acceptă provocarea unei profesii atât de dificile pentru cei neinițiați.

Ei bine, cursurile de IT au căpătat popularitate și la noi. Pe lângă faptul că se predau la universități, sunt o mulțime de instituții care oferă cursuri de programare atât pentru copii și adolescenți, cât și pentru adulți. Iar dacă vrei să înveți profesia independent sau te interesează doar un anumit aspect al acesteia, pe lângă posibilitatea de a învăța în cadrul unei instituții specializate, mai există numeroase tutoriale și chiar cursuri online gratuite pe w3schools.com sau codecademy.com.

 #3. Contabilitate

Mulți optează pentru cursuri de contabilitate +1C, pentru că și aceasta intră în topul celor mai bine plătite profesii și fie au nevoie de un venit stabil, fie au studii economice terminate demult, dar vor să-și reîmprospăteze memoria sau să-și perfecționeze abilitățile, cert este că moldovenii nu ezită să urmeze aceste cursuri.

Cele mai populare instituții care oferă cursuri de contabilitate sunt ASEMACAP și Oxfort-Prim. Dacă optați pentru învățământul online, puteți găsi ușor cursuri de contabilitate în engleză pe o mulțime de platforme, cum ar fi corporatefinanceinstitute.com.

 #4. Marketing

Marketingul ocupă un loc important în inima basarabenilor. Fiind o combinație dintre artă și știință, e unul dintre cele mai atractive domenii, deoarece cuprinde strategii de vânzare a oricăror produse pe piață, începând cu produse de larg consum și terminând cu idei și obiecte de artă.

Dacă te interesează acest domeniu, poți opta pentru niște cursuri sau workshopuri în Chișinău sau online, pe udemy.com sau coursera.com, de exemplu.

 #5. Design Web

Cursurile de Design Web includ mai multe domenii, întrucât pentru a alcătui un site nu este nevoie doar de alcătuirea interfeței acestuia, ci și de cunoștințe în design grafic, SEO, dar și, în unele cazuri, de alcătuirea conținutului. De regulă însă, cursurile de design web se rezumă la studierea HTML/CSS, Java, MySQL, design și grafică în Photoshop.

Chiar dacă este un domeniu nou pe piața din Republica Moldova, acesta deja a căpătat rădăcini și tot mai mulți sunt cei care aleg să urmeze astfel de cursuri.

Acum mai rămâne o singură întrebare: tu ce cursuri alegi?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente