O noapte mult prea luminoasă. În apropierea unei biserici din Dumbrava, o mașină a luat foc din cauza unei lumânări

Interventii-pompieri-2_0

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 70 situații de risc. Acțiunile acestora au fost orientate la lichidarea focarelor de ardere, dar și deblocare  de persoane.

În această dimineață un incendiu a distrus un autoturism în apropiere de o biserică din localitatea Dumbrava municipiul Chișinău. Mașina de model Renault a fost cuprinsă de flăcări, după ce proprietara a lăsat o lumânare aprinsă. Apelul la serviciul 112 a fost recepționat la ora 5.00. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a reușit lichidarea arderii fără ca aceasta să obțină răspândire. Automobilul a fost deteriorat în proporție de 70 la sută.

Alte intervenții ale echipajelor de salvatori au fost necesare în raioanele Cahul, Orhei, Drochia, Cantemir, Ialoveni, Florești, dar și Soroca. În total pe tot teritoriul țării pompierii au stins peste 70 hectare de vegetație arsă. Mai mult, salvatorii au fost alertații și în lichidarea focarelor generate de cauciucuri aprinse.

Focare care riscau să iasă de sub control au fost înregistrate în sectoarele Ciocana și Buiucani a municipiului Chișinău.

Potrivit datelor IGSU pentru menținerea siguranței și intervenția în situații de risc în țară sunt mobilizați 600 de salvatori și pompieri cu 200 unități de tehnică.

În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente