Două vinuri din Moldova, marca Chateau Vartely, au obținut medalii la prestigiosul concurs London Wine Competition

collage

Două vinuri produse de compania Chateau Vartely au fost recompensate cu aur și bronz la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de vinuri din Marea Britanie — London Wine Competition.

Competiția a avut loc în perioada 8-9 martie, în Londra. Este un concurs diferit de majoritatea evenimentelor similare, pentru că analizează nu doar calitatea vinului (în orb, cum se face la astfel de competiții), ci și prețul, dar și eticheta vinului. În acest sens, este un concurs cu impact comercial mare pentru producătorii de vin, informează finewine.md

În altă ordine de idei, piața din Marea Britanie a dictat întotdeauna trenduri în comerțul mondial de vinuri, Anglia fiind un mare importator și consumator de vinuri, nefiind producător. Dacă Parisul este capitala modei, Londra e capitala modei la vin și — din această perspectivă — cine ia medalii în Marea Britanie, ia și rafturi în marele comerț de vin.

Cu ce a cucerit Chateau Vartely? Neașteptat — aur pentru Cabernet Sauvignon 2016, vin cu Indicație Geografică Protejată „Valul lui Traian”. Gama select, care costă în Moldova sub 100 de lei.

Cea de doua medalie — de bronz — a revenit pentru Individo Feteasca Neagră 2016 și aici cred că nu trebuie multe explicații.

La London Wine Competition, doar 16 vinuri din întreaga lume (inclusiv cinci din Australia și patru din Italia) au fost premiate cu prestigioasa medalie de aur. Alte 137 de vinuri au primit medalii de argint.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente