Chișinăul se curăță de zăpadă. Cum se desfășoară traficul rutier în Capitală

img

Primăria Chişinău informează că traficul rutier în municipiu se desfăşoară în condiţii normale. Transportul public circulă conform programului corespunzător zilei de sâmbătă.

Pe parcursul nopţii, s-a intervenit la deszăpezirea străzilor şi s-a împrăştiat material antiderapant cu 90 de utilaje. S-a acţionat pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. Au fost curăţate şi zonele adiacente instituţiilor publice – şcoli, grădiniţe şi spitale, precum şi trotuarele, intrările în curţile blocurilor de locuinţe și staţiile de aşteptare a transportului public.

La momentul actual, Regia locativ-comunală acţionează cu 12 unităţi specializate HACO şi 26 de tractoare. De asemenea, au fost mobilizaţi toţi muncitorii întreprinderilor de gestionare a fondului locativ. La rândul său, ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” intervine la curăţarea căilor de acces din parcuri şi de pe alei. În acelaşi timp, ÎM Regia „Exdrupo” evacuează zăpada de pe străzi şi curăţă gurile de captare a canalizării pluviale.

În această dimineaţă, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a convocat comandamentul de iarnă, cu participarea pretorilor de sector şi a operatorilor de salubrizare. Primarul interimar le-a solicitat pretorilor de sector să informeze persoanele fizice şi agenţii economici şi să asigure că operatorii privaţi vor curăţa zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin.

De asemenea, Silvia Radu a atenţionat despre pericolul formării ţurţurilor pe clădiri, având în vedere temperaturile prognozate pentru următoarele zile. Responsabilitatea de a înlătura ţurţurii de pe imobile revine proprietarilor sau administratorilor acestor clădiri. Pentru a interveni la clădirile înalte, Primăria va pune la dispoziţia agenţilor economici sau persoanelor fizice autoturnuri.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, inclusiv pentru a solicita utilaje de intervenţie pentru înlăturarea ţurţurilor, cetățenii pot apela Dispeceratul Central Municipal la numerele: (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente