Care este situația la punctele de trecere a frontierei, în urma condițiilor meteo nefavorabile

foto_90

Toate punctele de trecere situate atât de la frontiera cu Ucraina, cât și cu România, activează în regim normal, condițiile meteo nu au influențat nici într-un fel activitatea acestora. Poliția de frontieră asigură cetățenii că a întreprins măsurile necesare pentru deszăpezire a căilor de acces spre frontieră și în continuare va interveni prompt în cazul apariției situațiilor imprevizibile.

Update 09.15. Punctul de trecere de tip debarcader Cosăuți și-a sistat temporar activitatea. Motivul nefuncționării este creșterea nivelului de apă în râul Nistru. Călătorii pot opta pentru debarcaderul Soroca sau punctul de trecere auto Otaci.

Din cauza blocării drumurilor de acces pe teritoriul Ucrainei, și-a întrerupt activitatea punctul de trecere (local) Troițcoe. În proximitate se află punctele de trecere Săiți și Basarabeasca.

Pe parcursul a 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 36 510 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 18 593 pe sensul de intrare în R. Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr de 21 826 a fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 8 869 traversări.

Autoritățile recomandă participanților la traficul transfrontalier să consulte aplicația „TRAFIC ONLINE” înainte de a porni la drum, unde pot afla media timpului de așteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente