Liberalii părăsesc sala Parlamentului și nu se întorc până nu se produce unirea cu România. Democrații: Adio!

14434953_1200516399970885_3161709226362826798_o-e1478168002762-920×522

Nici o ședință fără discuții în contradictoriu la subiectul unirii cu România. Astăzi deputații PL au dorit ca Parlamentul să organizeze o ședință festivă de Ziua Unirii Basarabiei cu România. Președintele Parlamentului însă, Andrian Candu a refuzat să propună la vot solicitările liberalilor, invocând prevederile regulamentului Parlamentului. În semn de protest, fracțiunea PL a părăsit sala Parlamentului declarând că „nu vor reveni până nu se face unirea cu România”.

„Nu vă indignați, că dacă nu era unirea astăzi nu era să fiți deputați”, a spus liberalul Mihai Ghimpu.

În replică, președintele Parlamentului, Andrian Candu a punctat că există un regulament al Parlamentului și nu a pus la vot propunerile liberalilor.

Liberalii au părăsit în semn de protest sala Parlamentului, menționând că „nu vor reveni până nu se va face unirea cu România”. După ce au părăsit sala, fostul președinte al PD, Marian Lupu a declarat în aplauzele colegilor săi:

„De aici, așa cum unirea nu se va face niciodată trebuie să înțelegem că colegii noștri ne-au părăsit pentru totdeauna. Eu vreau să le spunem adio, să ne luăm rămas bun”.

„Nicodată este un cuvânt tare greu. Această legislatură are un termen”, l-a completat Andrian Candu pe deputatul democrat Marian Lupu.

Unirea Basarabiei cu România este marcată pe data de 27 martie.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente