(foto, video) „Nu exiști dacă nu vii la ProWein”. Vinurile din Moldova au fost etalate la cea mai mare expoziție de vin din lume

IMG_5818

Capitala mondială a vinului s-a mutat între 18-20 martie la Duesseldof, Germania unde are loc ProWein — cea mai mare expoziție de vinuri din lume. Zeci, sute și mii de producători din toate colțuri planetei au venit să-și arate ce au mai bun și, evident, să vândă roada anului trecut. Moldova nu poate lipsi de la un astfel de eveniment.

Micii producători, Dan Prisăcaru (MinisTerrios), Ion Luca (Carpe Diem) și Ilie Gogu (Gogu Winery) fac tradițională poză de la intrarea pe teritoriul expoziției. Nu caută neapărat să-și vândă aici toate produsele, nici nu au așa volume despre care se discută aici. Totuși, nu pot lipsi de la așa eveniment: se spune că nu exiști dacă nu vii la ProWein, notează finewine.md.

În hala 15G, în același loc de câțiva ani, cei mai reprezentativi producători de vin participă la un stand comun cu brandul unic de țară Wine of Moldova.

Una dintre cele mai mari reviste de vin din lume a observat producătorii de vinuri din Moldova și a scris un articol despre ei.

Să-i vedeți cum se minunează unii: bre, moldovenii au „îmbuteliat” cultură, covor, istorie și tradiție! Evident, și vinuri bune.

Momentul culminant al acestei expoziții a fost atunci când moldoveanul, Ion Luca, a fugit în zona Mundus Vini. Acolo îl aștepta unul din 50 cei mai influenți oameni din lumea mondială a vinului, Robert Jospeh, care i-a acordat medalia de aur cu mențiunea „Best of Show”, o realizare atinsă în premieră de un mic producător din Moldova.

Fautor Winery celebrează, în schimb, o triplă la Mundus Vini: aur pentru Negre (al doilea an la rând) și dublu argint pentru noile sale vinuri Ice Wine și Late Harvest. Mă uit la această linie de vinuri și mă umplu încă odată de mândrie, sincer, fiecare dintre ele este extraordinar. Poate să nu-ți placă un tip de vin: ice wine, SB barrique sau Tempranillo — asta-i altă vorbă; dar fiecare din aceste vinuri este bun! Te bucuri când o companie poate realiza asta.

Îmbulzeală la Purcari — un brand bine cunoscut peste hotarele țării. Nu-mi iese din cap ambiția celor de la Purcari făcută odată cu anunțul de listare la Bursa din București: vrem să devenim Nr1 în Europa Centrală și de Est!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente