(foto) Cum arată „viața perfectă din sec. XXI”. Un artist austriac ne arată realitatea în care trăim prin ilustrații satirice

aaaa

Arta nu este creată doar pentru a ne bucura ochii noștri, aceasta mai transmite idei și provoacă gândirea. Cartografistul austriac Gerhard Haderer produce ilustrații satirice de zeci de ani, subliniind faptul că societatea de astăzi nu este nici pe departe perfectă.

Gerhard Haderer se confruntase chiar cu instanța pentru una dintre cărțile sale, Viața lui Isus. A declanșat reacții violente în țară, în special din partea Bisericii Catolice. Povestea a culminat în 2005, când Haderer a fost condamnat în Grecia pentru insultarea comunității religioase și a primit o sentință cu suspendare de șase luni în absență. Câteva luni mai târziu, însă, acest verdict a fost corectat la recurs, iar Gerhard Haderer a fost achitat, scrie boredpanda.com.

Artistul și-a dezvoltat stilul realist atunci când a lucrat în calitate de grafician și ilustrator pentru agențiile de publicitate la începutul carierei sale. În 1985 Gerhard și-a abandonat visele comerciale și a devenit un caricaturist și un ilustrator satiric.

Vedeți mai jos imaginile realizate de Gerhard.

Mai multe imagini vedeți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente