(foto, video) Elevii din Moldova au celebrat cunoștințele la concursul internațional World Scholar’s Cup

World Scholars Cup 2018-27

World Scholar’s Cup, prestigiosul concurs academic internațional, a fost organizat în premieră la Chișinău. 141 de elevi din Moldova au sărbătorit cunoștințele prin participarea la patru probe, pe durata cărora și-au etalat inteligenţa, agerimea minţii, creativitatea, şi nu în ultimul rând, au demonstrat că ştiu ce înseamnă spiritul de echipă.

Evenimentul a fost găzduit și sponsorizat de Şcoala Internaţională Heritage, în parteneriat cu Programul FLEX şi Debate Academy Moldova. Astfel, Heritage și-a propus să îi încurajeze pe elevii din Moldova să practice noi abilităţi, dar şi să îi inspire să devină parte a unei comunități globale de viitori cercetători şi lideri.

Daniel Berdichevsky, fondatorul WSC:„Suntem foarte mândri că am debutat cu acest frumos eveniment și în Moldova și aducem sincere mulțumiri Școlii Internaționale Heritage, pentru eforturile depuse în organizarea acestei competiții. Selectăm pentru această misiune doar școlile care împărtășesc alături de noi pasiunea de a face acest program cât mai accesibil tuturor elevilor. Și asta pentru că școala pune la dispoziția elevilor nu doar elemente de logistică, ci și expertiza profesională, care poate fi simțită în fiecare minut din experiența World Scholar’s Cup.”

Bogdana Adamu, director, Școala Internațională Heritage:„Şcoala Internaţională Heritage s-a angajat strategic să contribuie la dezvoltarea elevilor secolului 21 şi la creşterea unei generaţii care să deţină toate abilităţile necesare, pentru a face faţă provocărilor zilei de mâine.De aceea aplicăm încontinuu practici internaţionale de succes atât în activitatea noastră educaţională, cât şi în cea extracurriculară. Evenimentul de astăzi demonstrează cât de receptivi sunt elevii să-şi testeze capacităţile, să înveţe lucruri noi, atunci când învățarea este combinată cu distracţia şi cu spiritul competitiv sănătos. A fost o experiență extraordinară pentru elevi, iar noi ne vom asigura că și pe viitor le vom oferi astfel de oportunități.”

World Scholars Cup 2018-4

S-au descurcat într-o „lume încurcată”

Tema ediţiei din acest an a World Scholar’s Cup a fost  „An Entangled World” („O lume încurcată”), idee care a fost abordată din perspectiva mai multor discipline: literatură, artă, ştiinţe sociale, istorie și tehnologie. Astfel, 40 de echipe formate din elevii a 18 școli, cu vârstele cuprinse între 11 și 14 ani, au avut drept sarcină să dezbată subiecte complexe. Fiecare a trebuit să-şi demonstreze capacităţile de orator în engleză — limba oficială a competiţiei.

Cristina, participantă: „Am avut 15 minute la dispoziţie pentru a ne pregăti argumentele, iar organizatorii ne-au spus că avem voie să accesăm internetul. Această regulă mi-a plăcut cel mai mult. Dar oricum, a fost destul de dificil să selectezi rapid surse credibile, din care să te informezi, ca să fii cât mai convingător în faţa juriului. Am avut emoţii mari în timpul discursului. ”

De multă forţă de convingere au avut nevoie participanţii şi în proba de scris colectivă. Din câteva afirmații propuse, fiecare membru al echipei și-a ales doar una, pe care a dezvoltat-o într-un eseu, adoptând o poziţie pro sau contra.

Tomas, participant: „La un moment dat, nu ne mai auzeam unul pe altul. Dar am înţeles destul de rapid că trebuie să colaborăm eficient, ca să reuşim. Nu se compară cu scrierea eseurilor la şcoală. E mult mai interesant, pentru că eşti presat de timp şi totodată ai multe de spus, pentru că subiectele alese erau foarte actuale pentru noi.”

Testul de cunoştinţe generale, a fost, de departe, cea mai provocatoare probă. Elevii au avut în faţă un set de întrebări din 6 domenii şi libertatea de a bifa mai multe răspunsuri. Numărul de variante alese a fost indirect proporţional cu numărul punctelor câştigate.

World Scholars Cup 2018-39

Beatrice, participantă: „Au fost întrebări din toate domeniile: de la poezie până la politică. Mie mi-a plăcut atât de mult această metodă de a-ţi testa cunoştinţele, încât nici nu mai contează ce punctaj am acumulat. A fost o experienţă superbă.”

Cea mai importantă probă a competiţiei – Scholar’s Bowl – a fost un triumf al inteligenţei, ingeniozităţii şi capacităţii de concentrare. Echipele participante au răspuns la aceleaşi întrebări într-un timp limitat, aşa că tensiunea în sală a atins cote maxime.

Cei mai buni vor participa la competiția internațională din Barcelona

După încheierea celor 4 etape, câştigătorii primului concurs academic World Scholar’s Cup din Moldova au fost desemnaţi de către un juriu format din profesorii şcolilor participante la eveniment şireprezentanții WSC.Elevii câștigători s-au calificat pentru a participa la Runda Globală„World Scholar’s Cup”, în Barcelona, ​​Spania, unde vor concura cu reprezentanții altor țări. Pentru detalii accesați aici

World Scholars Cup 2018-34

Elevii finaliști își fac studiile la următoarele școli:

#Heritage International School

#Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu”

#QSI International School

#Liceul Teoretic „PetreȘtefănucă”

#Liceul Teoretic „Emil Nicula”

#Gimnaziul „NicolaeCostin”

#LiceulTeoretic „George Coșbuc”

#Liceul Teoretic„Andrei Vartic”

#Liceul Teoretic „Ion Pelivan”

#Liceul Teoretic „Ion Creangă”

#Liceul Teoretic „Pro Succes”

#Smart Language Center

#Liceul Teoretic „MesterulManole”

#Liceul Municipal Teatral

#Liceul Teoretic„VasileCoroban”

#Liceul TeoreticCotiujenii Mari

#Liceu lTeoretic „Alexei Mateevici”

Prima ediţie a World Scholar’s Cup a avut loc în 2007 în Coreea de Sud. De atunci, concursul academic destinat elevilor s-a extins în peste 50 de ţări, devenind un fenomen internaţional.

World Scholars Cup 2018-41

Despre Școala Internațională Heritage

Şcoala Internaţională Heritage este fondată pe baza convingerii că toţi copiii au dreptul la educaţie relevantă, inclusivă şi holistică, care să stimuleze gândirea critică, inteligenţa emoţională şi auto-exprimarea fiecărui copil. Heritage combină standardele educaţionale din Moldova cu un curriculum internaţional acreditat, care promovează dobândirea calificărilor educaţionale prin studierea limbii engleze în combinaţie cu limba română sau rusă, şi care va avea drept rezultat educarea unor personalităţi cu un larg spectru cultural şi gândire globală. Viziunea școlii constă în dezvoltarea complexă a copiilor şi crearea unor persoane care învaţă pe tot parcursul vieţii, menţin un echilibru social şi emoţional, deţin abilităţi intelectuale, fizice şi morale pentru a fi membri independenţi, responsabili şi activi ai societăţii. Asemenea personalităţi vor adopta principiile de înalt respect de sine şi integritate, lucrând împreună şi susţinându-se reciproc pentru a deveni vizionari şi lideri, astfel fiind capabili să facă contribuţii durabile şi pozitive pentru această lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente