„Serile Filmului Românesc”. Vrei ca producția ta să ajungă pe marele ecrane? Participă la S’Curte la SFR, competiție de scurtmetraje

productie

SFR invită realizatorii de scurtmetraje la întâlnirea cu marele ecran. Doritorii de a-și vedea producțiile pe marele ecran la SFR, între 6 și 10 iunie 2018, trebuie să aibă de curaj și disponibilitatea de a înscrie filmul, prin intermediul formularului de pe site-ul festivalului, aici.

„Ne-am dorit demult să ne deschidem și căte realizatorii de scurtmetraje – odată, pentru că Iașul are destui tineri talentați în acest sens, apoi, pentru că ni se scrie tot anul și suntem întrebați când vom primi și producții ale debutanților. Odată înscriși, ei intră automat în competiția filmelor scurte, iar la final vor avea șansa ca producția lor să ruleze în cadrul Festivalului Serile Filmului Românesc, care a ajuns anul acesta la a noua ediție și care se va desfășura în perioada 6-10 iunie 2018”, subliniază Andrei Giurgia, directorul SFR.

cover-scurte
Ce vei avea de câștigat?

● Posibilitatea ca producția ta să fie proiectată în fața tuturor cinefililor;
● Numele tău va fi pe lista producțiilor cinematografice care rulează la SFR;
● Vei putea a face cunoștință cu regizori și scenariști, invitați în festival;
● Producția ta va fi vizionată pe marele ecran, în prezența a sute de spectatori;
● Vei beneficia de mecanismul de promovare al SFR.

Perioada de înscrieri este cuprinsă între 20 martie – 30 aprilie 2018.

Despre SFR

Început ca o manifestare a studenților ieșeni care îndrăgesc filmul românesc, festivalul Serile Filmului Românesc, unicul de acest profil din țară, a reușit, de-a lungul anilor, să transforme capitala Moldovei într-un pol al cinematografiei românești. Luna mai reprezintă deja, pentru cei mai mulți dintre ieșeni, un maraton cinematografic atractiv, care vine cu discuții, dezbateri, expoziții, lansări de carte și evenimente care au menirea de a promova și de a (re)aminti despre frumusețea filmului românesc, a culturii cinematografiei.

„Din 2010, ne place să promovăm filmul românesc din toate timpurile, iar personalitățile care au fost la festival de-a lungul timpului ne confirmă faptul că inițiativa noastră contează, că publicul vrea să vadă film românesc pe marele ecran și că putem merge cu încredere mai departe”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente