Două persoane au decedat în urma unei explozii ce a avut loc într-o alimentară de pe strada Armenească. Explozia s-a produs în jurul orei 11.00 și a fost cauzată de detonarea unei grenade în magazinul alimentar de lângă cimitirul Armenesc.

UPDATE 12.40 Inspectoratul General de Poliție a informat într-un briefing de presă că a avut loc o deflagrație a unui obiect explozibil neidentificat deocamdată. În urma acesteia au decedat doi bărbați.

Apelul către poliție a fost efectuat la ora 11.08 minute. La fața locului s-a deplasat poliția și specialiști în obiecte explozibile din cadrul Inspectoratului.

Locul unde a avut loc explozia se afla în afara oricărui pericol.

Din depozițiile unor martori s-a stabilit că, un bărbat a intrat în alimentară, a luat aproximativ 10 pachete de țigări, a mers spre tejghea, unde i s-a spus să achite, acesta a refuzat, atunci din mână sau din rucsac (nu se cunoaște deocamdată) a căzut un obiect explozibil, care a provocat tragedia. Puterea de distrugere a obiectului a fost îndreptată spre stradă, unde trecea un bărbat neidentificat, care a decedat la fața locului.

Poliția a stabilit identitatea persoanei care deținea obiectul explozibil, acesta este un bărbat din anul 1968, originar din Chișinău. Persoana respectivă a fost judecat anterior de mai multe ori.

Potrivit martorilor, o geantă militară ar fi explodat, iar o altă geantă s-ar afla în interior.

UPDATE: Serviciul „InfoTrafic” al Inspectoratului Național de Poliție informează că a fost sistată circulația rutieră pe str. Mateevici, perimetrul străzilor Bulgară – V. Alecsandri.

UPDATE: O a treia persoană, rănită în deflagrație, a solicitat ambulanța la domiciliu.

UPDATE: Surse ale Deschide.MD spun că tragedia s-a produs în urma unei certe banale între doi clienți ai magazinului și vânzătoarea, care ar fi refuzat să le vândă acestora băuturi alcoolice. Cei doi ar fi amenințat-o pe femeie cu o grenadă.

Inspectoratul General de Poliție informează că explozia a avut loc acum câteva minute la intersecția străzilor Armenească și Mateevici.

Poliția se află la fața locului pentru stabilirea circumstanțelor.