Reper.md, primul portal de știri în limba română, lansat la Bălți. Cine sunt tinerii care gestionează site-ul

29343304_2012609122310484_5675757049250578432_n

Pe piața online a presei moldovenești a apărut un nou portal de știri locale din orașul Bălți. Reper.md este gestionat de tinerii jurnaliști de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB).

Portalul Reper.md a fost creat de trei studenți din anul III, de la specialitatea jurnalism, USARB, Iana Cornilov, Daniel Scorpan și Nicolai Coșeru. Start-upul tinerilor face parte din  cadrul proiectului de inovație în domeniul online, lansat de API „Start-up-uri în media online”. De acum înainte, ei vor fi mereu la curent cu situația social-politică, culturală și economică din Capitala de Nord și vor informa corect și echidistant despre tot ce se întâmplă la Bălți.

Studenții au participat la patru traininguri dedicate bazelor jurnalismului și a specificului jurnalismului online. Prin urmare, tinerii vor mai beneficia încă de o serie de ateliere și workshopuri specializate, în care vor învăța cum să creeze produse mediatice calitative și interactive.

Viitorii jurnaliști au reușit deja să publice câteva materiale pe site, pentru a le putea citi, accesați pagina de Facebook sau site-ul Reper.md.

dssds

De asemenea, puteți face cunoștință și cu site-ul buzz.mdlansat în Drochia, la începutul lunii martie.

Proiectul „Start-upuri în media online în regiunile Moldovei și suport pentru profesionalizarea presei regionale în scopul informării obiective și responsabilizării aleșilor locali” este implementat de către Asociaţia Presei Independente şi este finanțat de UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente