Peste 300 de unități, implicate în deszăpezirea traseelor naționale. Cum se circulă și care este starea drumurilor în prezent

Снимок

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, în prezent, traseele naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă, iar pe drumuri s-a format ghețuș. La lucrările de curățare și împrăștiere a materialului antiderapant sunt implicate circa 320 de unități de utilaje speciale și peste 360 de persoane.

Lucrările de deszăpezire și reducerea lunecușului continuă pe întreg teritoriul țării. Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit pentru circulația rutieră pe timp de iarnă sunt monitorizate, pentru a se interveni urgent în caz de necesitate. Pe parcursul zilei de ieri și în timpul nopții, echipajele au intervenit și au efectuat lucrări de tractare-deblocare a peste 30 de vehicule, inclusiv camioane. Până acum au fost împrăștiate aproximativ 3100 tone de material antiderapant.

Potrivit meteorologilor, se menține codul galben de lapoviță, ninsori și vânt puternic. În aceste condiții, Ministerul Economiei și Infrastructurii recomandă conducătorilor auto, în special celor de curse regulate de transport rutier interraional și internațional, să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare și să fie atenți la indicatoarele rutiere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente