În parcul Valea Trandafirilor din Capitală ar putea fi construit un Skatepark modern. Un proiect al acestuia a fost prezentat astăzi de către autoritățile municipale în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău.

Conceptul construcţiei a fost prezentat de consilierul municipal, Adrian Culai, care a specificat că Skatepark-ul face parte dintr-un proiect mai extins de amenajare şi modernizare a zonei verzi, însă nu a oferit detalii despre costul dar şi finanţarea lucrărilor, comunică MOLDPRES.

Primarul interimar Silvia Radu a menţionat că proiectul are toată susţinerea autorităţilor locale, însă nu poate fi finanţat integral din banii primăriei și a cerut autorilor conceptului să caute şi surse de finanţare externe.

Proiectul este elaborat la inițiativa Clubului Sportiv „Skateboarding”. Lucrările de construcție a Complexului sportiv modern urmează a fi demarate în vara anului curent și se încadrează în conceptul de reamenajare a Parcului „Valea Trandafirilor”, inițiat de către municipalitate.

Vedeți planul proiectului mai jos:

18002173_big1521456222