(foto) Locul I la un concurs internațional. Vinurile moldovenești au fost apreciate de către Organizația Mondială a Comerțului

IMG-90079d9a98e1add7a3f561c4d106e2c0-V(1)

Republica Moldova, reprezentată de Compania de vinuri Chateau Vartely, s-a clasat pe locul I, categoria vin de desert, în cadrul concursului tradițional de vinuri desfășurat anual de către Organizația Mondială a Comerțului (OMC). Marca câștigătoare din partea Republicii Moldova a fost Chardonnay Sweet din zona centrală a Orheiului.

Republica Moldova participă pentru a doua oară la acest concurs. La ediția precedentă din 2016, țara noastră a câștigat, în premieră, în istoria acestui concurs podiumul la două categorii: Pinot Grigio de Purcari, la categoria vin alb, şi Kagor Pastoral, la categoria vin de desert.

IMG-725fb0b00a5cc9b54c6c6512b833b1d5-V

Aprecierea calităţii, aromei şi nuanţei vinurilor a fost efectuată după o formulă stabilită de experții sistemului mondial de comerț, iar acordarea punctajului pentru fiecare categorie de vin a fost realizată de către diplomaţii statelor membre ale OMC, precum şi de către înalţii funcţionari internaţionali ai diverselor organizații cu sediul la Geneva.

La concursul din acest an și-au etalat produsele vinicole companiile din 45 de state, inclusive Australia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Chile, Federația Rusă, Franța, Grecia, Ungaria, Italia, Israel, Mexico, Republica Moldova, Peru, Portugalia, România, Slovacia, Elveţia, SUA, Uruguay, Noua Zeelandă, Regatul Marocului, Spania, Ucraina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente