Cursa pentru primăria Capitalei: Trei candidați declarați oficial, trei potențiali și unul „concentrat pe problemele orașului”

pesurse.md

Pentru alegerile locale din Chișinău, până în prezent și-au declarat intenția de a participa 3 candidați. Este vorba de Ion Ceban, din partea PSRM, Andrei Năstase, din partea Platformei DA și Valeriu Munteanu, din partea Partidului Liberal.

Primul care și-a declarat intenția de a participa a fost liderul Partidului DA, Andrei Năstase. A făcut-o într-o conferință de presă de presă pe 5 martie, când data oficială a alegerilor încă nu era stabilită de CEC.

Jurnal.md_-460x259

Următorul candidat care și-a declarat oficial intenția, fiind delegat de Biroul Politic al PL este vicepreședintele formațiunii, Valeriu Munteanu, la mijlocul săptămânii trecute.

munteanu-920x517

Primul candidat de stânga este liderul fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban. Într-o ceremonie la care a fost prezent și Igor Dodon, Ceban a primit mandatul și „rugat” de președinte să nu meargă cu mesaje geopolitice în alegeri.

ceban-1140x638

 

Potențiali candidați

Cel mai vehiculat nume, dar încă nedeclarat oficial este al actualului edil interimar, Silvia Radu. Aceasta a refuzat de mai multe ori să răspundă la întrebarea despre candidatura sa, uneori într-un mod foarte stângaci, menționând că ar dori „să se concentreze pe problemele capitalei deocamdată”.

Un alt candidat ar putea veni și din partea PAS, asta dacă formațiunea condusă de Maia Sandu nu ar opta să-l susțină în cursă pe liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Deocamdată, Maia Sandu încă nu a avut o poziție oficială în privința alegerilor din 20 mai.

Pe 6 martie, liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, declara într-o conferință de presă că ar susține candidatul de dreapta. Deocamdată, încă nu este clar dacă democrații vor înainta sau nu un candidat, oficial, pe hârtie, deși se prezumă că neoficial o să o susțină pe Silvia Radu, dacă aceasta va candida (multe „if-uri” și but-uri” uri la această etapă).

Și Ilan Shor, controversatul primar de la Orhei a menționat într-o postare că formațiunea sa ar putea înainta un candidat oficial, acesta, evident nefiind Ilan Shor, care a declarat fidelitate orheenilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente