(video, foto) Șofran, trufă albă și aur. În Portugalia a fost prezentată cea mai scumpă bomboană din lume

cea-mai-scumpa-ciocolata-din-lume-prezentata-in-portugalia-40939
Foto: Miscarea de rezistenta

Daniel Marcelino Gomes maestrul cofetar din Portugalia a prezentat noua sa creaţie, o bomboană elaborată cu fire din aur de 24 de carate, care costă 7.728 de euro şi poate fi considerată cea mai scumpă bomboană din lume.

Cea mai scumpă bomboană din lume a fost prezentată la  Festivalului Internaţional al Ciocolatei, în orașul Obidos, Porugalia. Bomboana are formă de diamant , având 3 centimetri înălţime şi 2,5 centimetri lăţime, scrie agerpres.

Ideea de a crea o asemenea ciocolată i-a venit cofetarului în urmă cu trei ani când compania lui a vrut să facă pasul spre segmentul de lux şi să se adreseze consumatorilor rafinaţi.

Epoch Times

În cantităţi foarte mici, consumul de aur este benefic pentru sânge. Desigur, în gură aurul nu are niciun gust, asftel încât savoarea acestei bomboane este dată de alte ingrediente.

În afară de cacao pură şi zahăr, în cantitate redusă, bomboana are printre ingrediente şofran, trufă albă, ulei de trufă albă, vanilie de Madagascar şi solzi de aur, iar o asemenea ciocolată se face în 3 săptămâni

Cel mai complicat este procesul final, când Daniel Marcelino Gomes ornează bomboana cu „viermişori” din aur care se pot rupe foarte uşor.

Deocamdată, bomboana atât de scumpă a găsit cumpărători în Emiratele Arabe Unite, mai ales din Dubai, dar şi din ţări ca Rusia, Argentina sau Angola.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente