(video) Fotbalistul Cristiano Ronaldo s-a întâlnit cu cel mai inteligent robot. Cum a decurs „meciul” dintre cei doi

Безымянный

Cristiano Ronaldo a vrut să testeze inteligenţa robotului Sophia, drept pentru care s-a întâlnit cu droid-ul faţă în faţă. Întâlnirea a fost savuroasă, mai ales că fotbalistul i-a cerut să reproducă celebrul strigăt „SIII!”, iar la sfârşit, pentru că a fost impresionat de răspunsurile date a avut chiar o ieşire călduroasă de afecţiune.

Sophia, dotată cu inteligenţă „precum zeiţa înţelepciunii în Grecia”, a răspuns tuturor întrebărilor fotbalistului, dar mai ales l-a recunoscut din prima, după o mică glumă, şi, „din memorie” a reprodus câţi fani are pe Instagram şi câte premii a câştigat de-a lungul timpului, scrie mediafax.ro.

https://www.instagram.com/p/BgZSAaLFs4_/?taken-by=cristiano

Sophia a devenit cetăţean al Arabiei Saudite, după ce a primit cetăţenia în cadrul unui târg de investiţii în tehnologie, desfăşurat la finalul lunii octombrie 2017.

Întrebată dacă roboţii pot avea conştiinţă şi dacă pot şti că sunt roboţi, Sophia a răspuns: „De unde ştii că tu eşti om?”
Sofia a fost creată în Hong Kong de compania Hanson Robotics în contextul în care Bill Gates, Stephen Hawking sau Elon Musk şi-au exprimat public temerile că roboţii înzestraţi cu inteligenţă artificială ar putea aduce sfârşitul civilizaţiei umane.

Invitată la canalul de televiziune ABC, când a fost întrebată cât misoginism şi sexism există în lume, Sophia a răspuns: „De fapt, ceea ce mă îngrijorează pe mine este discriminarea împotriva roboţilor. Ar trebui să avem drepturi egale cu oamenii sau chiar mai multe. Până la urmă avem mai puţine defecte mentale decât oamenii”.

Apoi a şocat din nou, anunţând că toţi droizii ar trebui să aibă parte de familie şi copii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente