(video) Atenție șoferi! O stradă din Chișinău a fost închisă, iar pe mai multe trasee naționale se circulă cu dificultate

29339559_1486276191499815_6561296112169254912_n

Inspectoratul Național de Patrulare informează că la această oră viscolul şi ninsoarea continuă pe întreg teritoriul țării. Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele pentru deszăpezirea drumurilor și presărarea materialului antiderapant. Careva trasee blocate nu sunt însă transportul circulă cu greutate. De asemenea, strada Vadul lui Vodă din Chișinău a fost închisă.

„Am luat decizia să închidem strada Vadul lui Vodă. Mașinile și utilajele sunt în teren, continuăm munca.

La 18:30 vom avea din nou comandament de iarnă pentru a face o evaluare a situației și pentru a decide măsurile care se impun pe timpul nopții.”, a notat primara interimară pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Silvia Radu a postat pe pagina sa de Facebook și un video însoțit de următorul comentariu: „Nu ne lăsăm. Chiar dacă vremea e extremă, ne batem cu ea cu tot arsenalul pe care-l avem la dispoziție în momentul dat.”

Totodată, este bine de știut că din cauza viscolului starea drumurilor poate brusc să se schimbe. Astfel, #INP recomandă șoferilor,dacă circulați prin zone afectate de zăpadă să nu staţionați sau să opriți pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire. În cazul unui blocaj în trafic, pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, nu continuaţi deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localităţi, acolo unde puteţi găsi adăpost.

Momentan pe teritoriul țării activează în regim sporit întru eficientizarea traficului rutier şi acordarea ajutorului cetățenilor, 63 de echipaje mobile și 126 inspectori de patrulare.

În cazul în care vă aflați într-o dificultate sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul 902.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente